create a website for free

Evenementen 2020

Geen oktoberfest GRAAUW in 2020

Een stampvolle tent. Biertafels vol schuimend bier. Inhaken op de banken. Jong en oud meezingend met en dansend op de leukste Oktoberfest hits. Ieder jaar is Graauw twee dagen het München van Zeeuws-Vlaanderen. En wat hadden we het dit jaar weer graag zo gezien.

Maar we hebben te maken met een virus dat, naar het er nu op lijkt in kracht is afgenomen, maar niemand weet hoe de situatie in oktober is.

We houden ontzettend van feesten maar bovenal houden we van de gezondheid van de bezoekers, de gezondheid van de artiesten en die van de vrijwilligers. Daarom vinden we het niet verantwoord om dit jaar het Oktoberfest en Herfstparty XXL te organiseren.
Het zal vreemd zijn een oktober zonder Oktoberfest in Graauw, maar we hopen dat we in 2021 weer met iedereen en in goede gezondheid van een prachtig Oktoberfest en Herfstparty XXL kunnen genieten.

Oktoberfest Graauw
Dodenherdenking 2020 Graauw

Dodenherdenking 4 mei 2020
De dodenherdenking 2020 vindt vanwege het coronavirus in aangepaste vorm plaats zonder publiek.
In beeld
Omroep Hulst maakt een compilatie van de herdenkingsmonumenten in de gemeente Hulst. Deze
compilatie zal na 4 mei 2020 te bekijken zijn op de zender. De gemeente Hulst besteedt via haar
communicatiemiddelen ook aandacht aan de momenten van herdenking.

Koningsdag maandag 27 April 2020
Vanwege het Coronavirus zijn alle activiteiten mbt Koninginnedag AFGELAST

Koningsdag 2020 Graauw
Paasspeurtocht Liniedijk Zandberg/Graauw

Paasspeurtocht

De paasspeurtocht gaat vanwege het coronovirus helaas niet door.

Buurderij Graauw 1 jaar

Zaterdag 14 maart 20.00 uur in Gemeenschapshuis Graauw
De mytische Rock-Opera "The Secret of the Stones"

Bekijk de teaser op youtube:

The Secret of the Stones Rockopera Graauw
NL Doet Graauw 2020

NL DOET - MOOI GRAAUW
Dorpsraad Graauw-Paal-Zandberg doet mee aan
NL Doet op zaterdag 14 maart in zowel Paal, Zandberg en Graauw.
Is er iets in uw buurt dat dringend een opknapbeurt nodig heeft? Laat het weten via een reactie op dit bericht en/of aan secdorpsraadgraauw@gmail.com
We hebben natuurlijk ook vrijwilligers nodig hiervoor, opgeven kunt u via een reactie op dit bericht en/of aan secdorpsraadgraauw@gmail.com

U kunt zich opgeven voor de ochtend van 9-12 uur, de middag van 13-16 uur of de hele dag van 9-16 uur.
Er wordt natuurlijk gezorgd voor een natje en een droogje en doet u de hele dag mee dan krijgt u tussen de middag een lekkere lunch.

Als u zich opgeeft wordt u uiteraard op de hoogte gehouden.

Kortere carnavalsoptocht door ontbreken wagens, maar de sfeer zit erin

De carnavalsoptocht in Graauw zit erop. Deze duurde wat korter dan normaal: de grote wagens reden niet mee, vanwege de harde wind.

In de gemeente Hulst werd 's ochtends een rigoureuze beslissing genomen. Door de felle rukwinden werd besloten dat het niet veilig was om wagens mee te laten rijden.

Graauws voorproefje 'feest der feesten’ met songfestival
Djerkenland Graauw nam dit weekend al een voorproefje op carnaval. Wagentje kijken, een lichtstoet en een songfestival. Het feest der feesten werd aangekondigd.

De zaal in het Graauwse dorpshuis zat zaterdagavond vol voor veertien optredens tijdens het songfestival. Ook de leden van de Raad van Elf, onder aanvoering van Sugar Lee Hooper (William van Heese), traden voor het voetlicht, Graauw is er klaar voor.

Winnaars songfestival:
Jeugd Enkelingen
Snollebollekes (vrouwkes voor oranje);
Duo’s: BC ‘t Zooike (Hoe Lang is een Chinees);
Jeugd Groepen
Julkia, Maud en Ashley(Vieze Jack met stuntpiloot)

Volwassenen
Djerkenladies (Sugar Lee met zijn wandelclub)

Songfestival Graauw 2020
Van d’Ee tot Hontenisse

Deze korte film gaat over het jongerenprobleem dat nu speelt in Zeeland.

De eigen bevolking wordt ouder en jongeren vluchten uit Zeeland. De absurde scenes die in de film te zien zijn spelen zich af in de openbare ruimte, allemaal op dezelfde dag en tijd.

Zeeuws meisje weerhoudt de jeugd van ontsnappen, zonder genade…

Deze korte film, gemaakt door ‘’Kipsproducties’’(oftewel familie Kips : o.a. Jennah, Tatum, Izis en co) draait op zaterdag 8 februari 2020 in het gemeenschapshuis te Graauw.

De aanvang is om 19:30 uur en de première om 20.00 uur. De film duurt ongeveer 15 minuten. De entree is gratis en iedereen is welkom!

Zaterdag 8 februari 19.30 uur
Gemeenschapshuis Graauw